Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ανακατασκευασμένου

  & επισκευασμένου Turbo ;

Turbo Cartridges

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύονται όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ ανακατασκευασμένων και επισκευασμένων τούρμπο και συχνά νομίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικές διαφορές,και γιατί δεν είναι το ίδιο.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των ανακατασκευασμένων και των επισκευασμένων τούρμπο είναι το επίπεδο επισκευής που έχουν υποστεί. Ένα ανακατασκευασμένο τούρμπο έχει κατασκευαστεί πλήρως στα πρότυπα ενός γνήσιου τούρμπο. Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων εξαρτημάτων, την επιθεώρηση και τη διασφάλιση ότι πληροί τα πρότυπα του κατασκευαστή

 

Από την άλλη πλευρά, ένα επισκευασμένο τούρμπο έχει ξαναφτιαχθεί με αντικατάσταση μόνο των εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί(όπως για παράδειγμα το Cartridge,CHRA) . Η ποιότητα των επισκευασμένων εξαρτημάτων μπορεί να ποικίλλει και πολλά από αυτά έχουν περιορισμένη εγγύηση.Με λίγα λόγια μία επισκευασμένη τουρμπίνα είναι μια ανάμειξη μεταξύ καινούριων και μεταχειρισμένων εξαρτημάτων.

Two Turbochargers next to each other
Car Turbocharger

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ανακατασκευασμένα τούρμπο συνήθως επισκευάζονται χρησιμοποιώντας ολοκαίνουργια εξαρτήματα,άλλοτε γνήσια & άλλοτε ημιτασιόν ,ενώ τα επισκευασμένα τούρμπο μπορεί να έχουν ένα μείγμα νέων, μεταχειρισμένων και αρχικών εξαρτημάτων. Επιπλέον, τα ανακατασκευασμένα turbo δίνουν την ίδια εγγύηση με ένα καινούργιο και πάντοτε αναφέρεται ο κατασκευαστής που ανακατασκεύασε την τουρμπίνα

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα ανακατασκευασμένα τούρμπο δεν είναι όλα ίδια. Ορισμένα μπορεί να ανακατασκευαστούν χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά υψηλής ποιότητας και πιο αυστηρές διαδικασίες δοκιμών από άλλα. Επομένως, είναι σημαντικό πριν την αγορά σας,να κάνετε την έρευνά σας και να αγοράσετε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή.

 

Τέλος, τα ανακατασκευασμένα turbo φτιάχνονται σύμφωνα με τα πρότυπα ενός γνήσιου καινούργιου turbo, ενώ τα επισκευασμένα turbo φτιάχνονται με αντικατάσταση μόνο των φθαρμένων  εξαρτημάτων. Επομένως είναι σημαντικό να εξετάσετε το επίπεδο επισκευής, την ποιότητα των ανταλλακτικών και την εγγύηση που σας παρέχεται προτού αποφασίσετε ποια τουρμπίνα θα αγοράσετε.